След кратка подготовка на река Струма и езерото Панчарево, дебютът на мъжкия отбор на Х-клуб бе на Еврокупа в Австрия във формат Р4. 

Участието бе подготовка и за Еврокупа Струма във формат Р6. 

През 2008г. мъжкият отбор на Х-клуб е на 2ро място на Европейските купи по рафтинг с 1634 точки.

Н а 31ви Май – 1ви Юни 2008 се проведе първото по рода си състезание в България, което беше и дебютът на женския отбор на Х-клуб. В състезанието участваха 14 мъжки и 6 женски отбора, представители на 6 държави – България, Чехия, Словакия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина.

Три отбора отказаха участие в първия старт, поради сложността на трасето. Резултатът на женския отбор – 3 втори места и 1 четвърто в отделните дисциплини. В генералното класиране отборът се класира втори.  

През 2008г. женският отбор се класира на 3то място в Европейските купи с 1698 точки.

20ти – 22ри Юли 2008 отборите на Х-клуб увзеха участие в Еврокупа Приеполе в Сърбия, на река Лим. Тук можете да видите класирания на мъжкия и женския отбор в Еврокупа Лим 2008:

Резултат мъже: Downriver: 1во място, Sprint: 1во място, Slalom: 4то място. В крайното класиране: 1во място!!!

Резултат жени: Downriver: 2ро място, Sprint: 3то място, Slalom: 1во място. В крайното класиране: 2ро място!!!

Въпреки студеното време и постоянните превалявания, женският отбор взе участие в състезанията на R4 и R6  на река Върбас, 19ти -21ви Септември 2008. След всеки състезателен ден, премръзналите участници се грееха до лагерния огън, и се зареждаха с емоции и желание за следващия ден. Отборът се завърна с множество купи и медали в отделните дисциплини, като в крайното класиране зае трето място, а  на организираната Балканиада, зае почетното второ място. 

В края на изпълнената със събития 2008г., отборът проведе 4-дневен лагер на един от двата изкуствено построени канали в Чешката столица Прага през месец ноември 2008. Тренировките се проведоха под зоркия поглед на опитния треньор Петер Панега. За тези няколко дни отборът натрупа опит основно в дисциплината слалом и опресни познанията си по чешки;)

Отборът проведе едноседмичен лагер на река Върбас, Баня Лука гостувайки на местния отбор ‘Каньон’. Режимът на тренировките беше двуразов, който от време на време се нарушаваше от лошото време. Тренировките се проведоха успешно, благодарение на гостоприемните домакини, като помощ в тренировките оказваше мъжкият отбор на ‘Каньон’.

Oтборите на Х-клуб по рафтинг се участваха в световното първенство, провело се в Баня Лука (Босна и Херцеговина) – 17ти -24ти май 2009г. За първи път България беше представена и от мъжки и от женски отбор на най-големия рафтинг форум.

Организацията на първенството беше на много високо ниво, състезателите бяха настанени в хотели в центъра на Баня Лука, и целият град бе завладян от случващото се на реките Върбас и Тара. Откриването, провело се под фойерверките в центъра на града, не отстъпваше на нивото на състезанието.

В Световното първенство в Баня лука участваха 32 мъжки и 21 женски отбори. Мъжкият отбор постигна, много престижното 6то място в една от дисциплините. 

Резултат Х-клуб мъже: Downriver: 22ро място, Sprint: 14то място, H2H:6то място, Slalom: 28мо място. В крайното класиране: 20то място!

Резултат Х-клуб жени: Downriver: 16то място, Sprint: 16то място, H2H: 16то място, Slalom: 18то място. В крайното класиране: 19то място!

Обновеният отбор на Х-клуб взе участие в Евро купата в Ниш, на река Нишава през май 2011г. В състезанието участваха 6 женски отбора и 20 мъжки, от Сърбия, България, Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватия и Словения. На дисциплината слалом отборът постигна резултат 12 взети врати от 12, което бе постигнато само от 6 мъжки отбора. В класирането на слалом женският отбор взе 3то място. На дисциплините спринт и хед ту хед, отборът зае 4то място, а на даунръвъра отново 3то място. В крайното класиране Х-клуб взе бронзовите медали.

Женският отбор на Х-Клуб спечели първото място на Държавния шампионат по рафтинг, който се проведе 4ти-5ти юни 2011г. на река Струма. Тази победа даде възможност отборът на Х-клуб да вземе участие и да представлява България на Световното първенство по рафтинг, което се проведе през октомври 2011г. в Коста Рика.

Резултат Х-клуб жени: Downriver: 1во място, Sprint: 1во място, H2H: 2ро място, Slalom: 1во място. В крайното класиране: 1во място!!!

Световното първенство по рафтинг 2011 се проведе през октомври на река Пакуаре, близо до град Туриалба в Коста Рика. Към отбора на Х-Клуб се включи и Диана Танева, която живее и работи като рафтинг инструктор в Канада.
Състезателите бяха настанени в палатков лагер и бяха хранени с ориз с боб, боб с ориз и други разновидности, характерни за региона. В Световното първенство взеха участие 19 женски отбора.

Резултат Х-клуб жени: Downriver: 18то място, Sprint: 14то място, H2H: 18то място, Slalom: 16то място. В крайното класиране: 18то място!!!

След световното първенство по рафтинг в Коста Рика, женският отбор на Х-клуб не е участвал в официално състезание, но продължи да се събира за тренировки по любимата река Струма. Пет от състезателките, участвали в отбора станаха рафтинг инструктори към Х-клуб.

Тъй като състезателите могат да си тръгнат от реката, но тя не си тръгва от тях, 3 от тях работят като инструктори и към момента в Х-клуб.