Често Задавани Въпроси

Незабравимо спукане с приятели с надуваема лодка по бързеите на Струма, Искър или Арда. В лодката има инструктор, който дава команди и управлява лодката. За търсачите на по-силни усещания, има опция за спускане с каяк.

Да, като е необходимо да се следват командите на инструкторите. Участниците са снабдени с жилетки, неопрени, якета, които ви помагат да се на повърхността на водата, в случай, че изпаднете от лодката, или се обърнете.

Х-клуб приветства младите почитатели на рафтинга. Добре дошли сте да участвате с децата по време на спускане. При екстремно високи нива на реката, децата ще участват в спускането по безопасно за тях трасе. Клубът ни разполага с качествена екипировка и за малките участници – неопрени, обувки, якета, жилетки и каски.

Да, редовно организираме тиймбилдинг програми както на рафтинг центъра ни, така и из цялата страна. Изготвяме индивидуални програми за нашите клиенти, включващи различни активности: рафтинг, каякинг, каньонинг, катерене, пейнтбол, стрелби, забавни и логически игри, търсене на съкровища и др.

Да, разполагаме с капаците за спускане над 100 участника.

Да, на рафтинг центъра разполагаме с въжена градина – прекрасно забавление за деца и възрастни. Голямата атракция е и 100м тролей, който започва над реката. През горещите летни дни организираме и каньонинг на река Влахи. За групи организираме пейнтбол, стрелби, тиймбилдинг игри.

Размерът на лодките се определя от големината на компаниите,като разполагаме с различи големини – за 4/6/8/10 човека.

Не е необходимо да можете да плувате, но е желателно. Осигуряваме ви необходимата екипировка – жилетка, неопрен, каска, кооито ви помагат да сте на повърхността на водата, в случай, че изпаднете от лодката. Ако не умеете да плувате, ви молим да информирате инструктора на лодката ви за това.

Кърпа, бански, фланелка, чехли. Всичко останало ще ви осигурим ние. Кърпата е за след спускането, тъй като разполагаме с топли душове.

Разбира се, добре дошли сте. Ние ще ви осигурим всичко необходимо – неопрен, неопренови обувки, каска, яке, жилетка.

Координатите на рафтинг центъра са: 41.847986,23.141863 , до метан станцията след град Симитли. На 120км от София, преди влизане в Кресненското дефиле. В Google: Рафтинг БГ.

Паркирате колата си на рафтинг центъра ни, който разполага със собствен паркинг. Спускането започва от рафтинг центъра на Х-клуб.

След приключване на спускането ви извозваме заедно с екипировката до рафтинг центъра на Х-клуб.

Да, на рафтинг центъра разполагаме със сейфове, които можете да ползвате.

Да, разполагаме с голям терен, където бихте могли да оставите домашен любимец. Препоръчително е да е вързан, за да не притеснява останалите участници.

Да, заповядайте. Разполагаме с бар, маси и столове на брега на реката.

Рафтингът се провежда основно в периода март-октомври, всеки ден се провежда, като е необходима предварителна резервация, за да ви очакваме. При хубаво време и желание от ваша страна бихме могли да организираме и извън посочения период.

Престоят във водата е около 1,5-2 часа, в зависимост от нивото на реката. Общо отнема около 3 часа, включващо инструктаж, преобличане, транспорт по трасето.

Хклуб предлага най-дългото трасе по река Струма, 13км по време на пролетното пълноводие, и 8км през лятото.