Други изживявания

Пейнтбол

Пейнтболът е възприет като един от най-популярните, вълнуващи и предизвикателни спортове на открито в целия свят. Практикува се от милиони мъже и жени на различна възраст и начин на живот. 

Веднъж влезли в играта Вие ще забравите ежедневните си грижи и проблеми. Ние ще Ви екипираме и инструктираме за правилата на играта, от тук нататък сте Вие. 

Клубът ни организира пейнтбол в комбинация с други активности като рафтинг, каньонинг, въжена градина, стрелби.

 

Въжена градина

Първият по рода си в  България и региона въжен парк, изграден извън горски масив. Въжената градина е на 2 нива. Първото ниво е за деца, но някои от елементите ще затруднят и доста възрастни. Второто ниво е с височина над 5 метра и е с доста екстремни елементи, които ще повишат адреналина ви на 100%. Въжената градината се състои от 24 елемента с различно ниво на трудност. Програмата включва и едно спускане по 100 метров тролей над река Струма.

Задължително е преди влизане във въжената градина, да бъде проведен инструктаж относно осигуровката, както и участниците да бъдат екипирани. Осигуряваме ви ръкавици, с цел удобство при преминаването по въжетата. 

Екстремно във въздуха

 

Искате да се реете в небето. Да полетите с птиците. Да наблюдавате земята от високо…. Това можете да постигнете с тандемен полет с параплан.

В зависимост от метеорологичната обстанoвка летим в района на Благоевград, Брежани, Беласица,София, Сопот

Панорамният тандемен полет е с продължителност 15 – 30 минути на място с денивелация 900 м. Лети се на височина от 300 до 600 метра над земята.

Каньонинг

 

Каньонинг на река Влахи-едно неописуемо приключение, изпълнено с адреналин.

Река Влахи се крие от пътя водещ до едноименното село, затова до нашата цел – шестте водопада, трябва да повървим пеша. След слизането до първия водопад няма място за връщане назад. 

Следват скачане във водите на водопадите, спускане по естествена водна пързалка и така докато излезем от последния водопад. Продължителност около 2 часа.

 

Планински преходи

Планински преходи в България и чужбина. Да покориш върхове като Вихрен, Мусала, Мальовица, Ботев е невероятни изживяване, като може да се направи както през лятото, така и през зимата. 

Разбира се зимата е предизвикателен сезон, изпитващ екипировката, подготовката и желанието ни.

Да покориш Монблан, Триглав, да достигнеш до базов лагер на първенеца на света – Евeрест, незабравимо и екстрелно преживяване.

Х-клуб организира както фирмени, така и индивидуални мероприятиея изкачвания на планините както в България, така и в Словения, Австрия, Непал, Русия и много други.

Пещери

Темната дупка се намира в Лакатнишкия район, Искърското дефиле. Тя е най-посещаваната неблагоустроена пещера в България, а също така е обявена за национален обект.

Темната дупка е един удивителен лабиринт на 4 етажа и с обща дължина на галериите около 6 000 м. Подземните реки, езера, прагове и многото преплитащи се галерии я правят една истинска загатка. Липсват множеството красиви образувания, за разлика от други известни пещери, но пещерата притежава една особена мрачна красота, която я прави една забележителност на нашата природа.

Х-Клуб организира посещения в необлагородената част на Ягодинската пещера, Темната дупка, Дяволското гърло и др.