» Рафтинг по река Осуми, Албания

Цена 290 лева (без включен транспорт)
Цена 450 лева (с организиран транспорт)

минимум 6 участника
 

Включва:


Календар на събитията

Петък – тръгване от София рано сутринта. Маршрутът ни минава през Скопие, покрай Охридското езеро и от там влизаме в Албания. По пътя се наблюдават живописни природни картини. Може да се наблюдават бункери, паметници на комунистическия режим в Албания. Към края на 60те години албанският авторитарен ръководител Енвер Ходжа издава заповед за изграждането във всяко селище и място на работа на противоатомни бункери. Така, Албания е покрита с над 700 000 бункери, които са неизползваеми за нищо в мирно време, а е и съмнителна пригодността им в случай на ядрена война. Маршрутът ни е около 500 км. След като пристигнем в градчето до реката се настаняваме в хотел.

Събота – след като се наспим се отправяме към началото на каньона Осуми, който е с дължина 15 км. Това е най-красивият каньон на Балканите, който на места се стеснява до широчината на лодка. Над реката се извисяват скали с височина  40-50 метра. Спускането ни приключва в центъра на градчето, в близост до хотела, след което се отдаваме на атмосферата му. Посещение на пещера с колония прилепи. Нощувка в хотела.

Неделя – стягаме си багажа и се отправяме към Берат. Берат е обявен за град-музей и е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Красивите и спретнати бели къщи в града се отличават с характерната си архитектура, нетипична спрямо останалата част на страната.Над градa се издигат останките на средновековната българска крепост. Привечер пристигаме в София.

 

За записване: 0878889092info@teambuilding-bg.com

Затвори