» Каяк около о-в Амулиани, Гърция

Цена на участник: 195 лева

Цена за деца до 16г.: 180 лева

Минимален брой участници – 6

Допълнителен ден: 50лв

Включва:

  • пълна каяк екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • транспорт до Гърция и обратно
  • къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)
  • квалифициран каяк инструктор
  • инструктаж за каякинга


Не включва:

  • 2 нощувки на къмпинг- приблизителна цена 40 лева (в зависимост от сезона)

Календар на събитията

За датите: 19ти-21ви април и при сформиране на група;

Това каяк приключение в Гърция е подходящо както за напълно начинаещи участници, така и за опитни каякари. Целта е да се уединим с природата и да достигнем кътчета от нея, яхнали нашия каяк.

Амулиани е малък, китен остров, разположен в Халкидики(Гърция), в залива на Света Гора/Атон. Територията му е само 4.5 кв.км, кaто там постоянно живеят около 600 души. Нашият клуб разработва този маршрут от 2008 година, като с всяка година се разраства броят на желаещите да посетят този китен остров. Тази програма е подходяща както за търсачи на силни усещания и уединение сред природата (нощувката на див къмпинг на пустинен плаж го осигурява), както и за хората, които биха желали да се изкъпят с топъл душ след дългия ден под жарките слънчеви лъчи (може да се организира нощувка на къмпинг).

Петък - тръгване от София в удобно време време след работа (около  19.00 часа)  и пристигане на Халкидики(Гърция) късно вечерта, за нощувка в близост до морския бряг.

Събота - след закуска, следва трансфер до морския бряг, където ще се екипираме и след внимателно изслушване на инструктажа за управлението на каяка, ще тръгнем за о-в Амулиани. Около 40 минутно гребане с каяците ще ни отведе на един от красивите пясъчни плажове в югозападната част на острова, където ще можем да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. След като организираме къмпинга, ще има достатъчно време за да се насладим на залеза на слънцето.

Неделя - продължаваме каяк пътешествието си около острова, като ще преминем покрай няколко малки съседните острови. Ще спираме за да се насладим на прекрасните плажове, а преди да достигнем п-в Атон пред нас ще се открие невероятната гледка, която предлагат забележителностите му. С каяците ще стигнем до курортното селце Урануполи /от гр. "небесен град"/, което се намира на 1км. от границата със Света гора. Имате възможност за кратка разходка из градчето за сувенири, товарим каяците на колите и отпътуваме от Гърция за България.

Снимки можете да видите тук

За записване: 0878889092, info@teambuilding-bg.com

Затвори