» Нашият Рафтинг Отбор

   

Състав на отбора 2013 : 

 x-club_130 Милена Младенова

 x-club_130 Симона Попова

 x-club_130 Ирина Илиева

 x-club_130 Петя Костадинова

 x-club_130 Мария Радивоева

 x-club_130 Мария Павлова

 

треньор:

x-club_130 Станимир Станимиров - Чачи

   

Световно първенство 4ти-11ти октомври 2011 - Коста Рика PURA VIDA!

Приключи световното първенство по рафтинг по река Пакуаре, близо до град Туриалба в Коста Рика. Към отбора на Х-Клуб се включи и Диана Танева, която живее и работи като рафтинг инструктор в Канада. Състезателите бяха настанени в палатков лагер и бяха хранени с ориз с боб, боб с ориз и други разновидности, характерни за региона. Класирането на момичетата на Х-клуб е 14ти на спринт, 16ти на слалом и 18ти на хед ту хед.

   
   

Отборът на Х-клуб благодари на спонсорите, които спомогнаха за представянето им на този форум: Neterra, БФКК, D-mail, Try All Outdoor.

 

Световно първенство по рафтинг -Коста Рика

След като момичетата от женския ни отбор си извоюваха правото да представят България на Световното първенство по рафтинг, което ще се проведе през октомври в Коста Рика, те се подготвят за първенството. Голяма част от участието на отбора се финансира от самия клуб, но не е по силите нито на Х-Клуб, нито на Българската кану каяк федерация да покрие пълната сума, нужна за осигуряване на българско участие на Световното първенство.

При интерес от ваша страна да помогнете на момичетата, Х-Клуб може да предложи брандиране с лого на представляваната от вас компания на екипите, с които женският ни отбор ще участват в Коста Рика`2011. Предлагаме и възможност за поставяне на външна реклама на базата на клуба ни на р. Струма, където през активния сезон посрещаме множество гости.

Не се колебайте да се свържете с женския национален отбор на България: 0878 889 092, info@teambuilding-bg.com

 

 

 Държавен рафтинг шампионат 4ти-5ти юни 2011

Женският отбор на Х-Клуб спечели първото място на Държавния шампионат по рафтинг, който се проведе през уикенда на река Струма. Тази победа дава възможност за участие в Световното първенство по рафтинг, което ще се проведе през октомври в Коста Рика. Жените взеха първо място  дисциплините: слалом, спринт, даунривър, и второ място на хед ту хед.

   

На женския отбор му предстои продължителна подготовка за предстоящото световно първенство.

 

В женския отбор на Х-клуб постъпи нов участник (Яна Дамянова), която се представи много добре на първото си състезание, въпреки малкото опит, който имаше в спортния рафтинг.

 

Състав на отбора 2011 : 

 x-club_130 Милена Младенова

 x-club_130 Яна Дамянова

 x-club_130 Ирина Илиева

 x-club_130 Петя Костадинова

 x-club_130 Александра Стайчева

 x-club_130 Мария Павлова

 

треньор:

x-club_130 Станимир Станимиров - Чачи

   

Евро купа Ниш 6ти-8ми май 2011

Обновеният отбор на Х-клуб взе участие в Евро купата в Ниш, на река Нишава. В състезанието участваха 6 женски отбора и 20 мъжки, от Сърбия, България, Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватия и Словения. На дисциплината слалом отборът постигна резултат 12 взети врати от 12, което бе постигнато само от 6 мъжки отбора. В класирането на слалом женският отбор взе 3то място. На дисциплините спринт и хед ту хед, отборът зае 4то място, а на даунръвъра отново 3то място. В крайното класиране Х-клуб взе бронзовите медали.

   
   

 

Тренировка на река Струма 2010

 

Световно първенство по рафтинг - 17-24ти Май 2009 - Баня Лука,Босна и Херцеговина

Oтборите на Х-клуб по рафтинг се завърнаха от световното първенство, провело се в Баня Лука (Босна и Херцеговина) – 17ти -24ти май. За първи път България беше представена и от мъжки и от женски отбор на най-големия рафтинг форум.
Организацията на първенството беше на много високо ниво, състезателите бяха настанени в хотели в центъра на Баня Лука, и целият град бе завладян от случващото се на реките Върбас и Тара. Откриването, провело се под фойерверките в центъра на града,не отстъпваше на нивото на състезанието.

 

Участваха представители на 35 нации, като мъжките отбори бяха 33,а женските 21.Дисциплините спринт,Н2Н и слалом се проведоха на трасето на река Върбас. Спускането (12км) се проведе на река Тара, като началото беше на Черногорска територия. Отборите бяха настанени в малки, уютни бунгала, което ги сплоти,въпреки съревнованието им в реката. След всяка дисциплина отбори променяха местата си във временното класиране. Дисциплината слалом се проведе на оборудваната с прожектори част от каньона на река Върбас,което създава предпоставка за вечерни състезания. Слаломът, като най-атрактивната дисциплина и като достоен завършек на това световно първенство, събра около 10000 зрители и почитатели на водните спортове.

Женският отбор на Х-клуб зае местата както следва в отделните дисциплини:

Спринт – 16то място ; Н2Н – 16то място; Слалом – 18то място ; Спускане(12км) -  16ро място

След участието си в този най-голям рафтинг форум и след заслужена почивка, състезателите на Х-клуб ще продължат подготовката си на река Струма, за Европейското първенство, което ще се проведе през 2010 година.

 

Лагер в Баня Лука, Босна и Херцеговина
Март 2009

Отборът проведе едноседмичен лагер на река Върбас, Баня Лука гостувайки на местния отбор ‘Каньон’. Режимът на тренировките беше двуразов, който от време на време се нарушаваше от лошото време. Тренировките се проведоха успешно, благодарение на гостоприемните домакини, като помощ в тренировките оказваше мъжкият отбор на ‘Каньон’.

 

Лагер на канала в Прага
ноември
2008

Отборът проведе 4-дневен лагер на един от двата изкуствено построени канали в Чешката столица Прага през месец ноември 2008. Тренировките се проведоха под зоркия поглед на опитния треньор Петер Панега. За тези няколко дни отборът натрупа опит основно в дисциплината слалом и опресни познанията си по чешки;)

 

Състезание на река Върбас,Баня Лука
19ти -21ви Септември 2008

Въпреки студеното време и постоянните превалявания, отборът взе участие в състезанията на R4 и R6. След всеки състезателен ден, премръзналите участници се грееха до лагерния огън, и се зареждаха с емоции и желание за следващия ден. Отборът се завърна с множество купи и медали в отделните дисциплини,като в крайното класиране зае трето място, а  на организираната Балканиада, зае почетното второ място.

Еврокупа – Приеполе, Сърбия
20ти – 22ри Юли 2008

На това състезание взеха участие 12 мъжки и 5 женски отбора, представители на 4 държави –Сърбия, Босна и Херцеговина, България и Черна гора.

Резултатът на отбора – първо, второ, трето и четвърто място  в отделните дисциплини. В генералното класиране отборът се класира втори.

 


Еврокупа -  Кресна, България
31ви Май – 1ви Юни
2008

 

   

На първото по рода си състезание в България беше и дебютът на отбора. В състезанието участваха 14 мъжки и 6 женски отбора, представители на 6 държави - България, Чехия, Словакия, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина.

Три отбора отказаха участие в първия старт, поради сложността на трасето.

Резултатът на отбора – 3 втори места и 1 четвърто в отделните дисциплини. В генералното класиране отборът се класира втори.

Женският отбор на Х-клуб бе създаден в началото на месец март 2008 година. Първоначално отборът се състоеше от 6 представителки, но много скоро получи и ново попълнение, което бързо влезна  в крачка с отбора и взе участие в състезанията.

 

Състав на отбора 2008-2010 : 

 x-club_130 Милена Младенова

 x-club_130 Полина Поманова

 x-club_130 Ирина Илиева

 x-club_130 Петя Костадинова

 x-club_130 Александра Стайчева

 x-club_130 Мария Павлова

 

треньор:

x-club_130 Станимир Станимиров - Чачи

 

Освен редовните си занимания с рафтинг тренировките, представителките се занимават и с други видове спорт като каяк в бързи води, туристически каяк, пещерно дело, ски, волейбол, фитнес, т.н.

Въпреки краткото време от създаването на отбора до сезона на състезанията, след усилени тренировки на река Струма, отборът постигна отлични класирания в редица състезания.