» Уикенд на палатки

Цена 140 лева на участник
Минимален брой участници – 6 деца
Програмата е предвидена за деца от 6 до 16 години


Продължителност на програмата - 3 дни

 

Включва:

  • пълна екипировка и консумативи,необходимаи за провеждане на занятията
  • нощувки – осигуряваме къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)
  • транспорт  от площада на кв.Драгалевци пред пицария «Чичовци» до с.Спанчевци и обратно
  • 2 вечери, 2 закуски и 2 обяда
  • входни такси
  • квалифициран инструктор
  • инструктаж

Календар на събитията

Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

 

Тръгване от София в късния петъчен следобяд. Пристигане в с. Спанчевци, което се намира на около 80км от София в Западна Стара планина и е известно с целебните си минерални извори. След пристигането децата сами се справят с правене на бивака – опъване на палатките и палене на лагерния огън, където ще приготвят вечерята.

Съботният ден ще започне с приготвяне на закуската. С помощта на квалифициран готвач, малчуганите ще трябва да си омесят и изпържат мекици. Това, което ще научат децата  за в бъдеще ще е от голяма помощ в кухнята на мама.

След закуска, предстои пешеходен преход  до небезизвестния  Клисурски манастир. Той е популярен с нестандартната си архитектура. Там в църквата на манастирската обител игуменът ще разкаже за интересната многовековна история на мястото, а в магерницата ще се обядва.

Завръщаме се на мястото за бивакуване, почиваме, а после ще се изкъпем в детския минерален басейн.

След освежаващото къпане, продължаваме с логически и спортни игри, които с практичната си насоченост ще са от полза на малчуганите занапред в живота. Игрите приключват със събиране на дърва за лагерния огън, където ще се изпече барбекю за вечеря.

В с. Спанчевци се намира единственият  в България завод за производство на бои за рисуване – акварел, темпер, маслени бои, пластелин, пастели и др. За всички деца ще бъдат осигурени пособия за рисуване за да могат в неделя чрез изразните средства на изобразителното изкуство  да отразят своите впечатления от участието си в лагера. Разваляне на бивака и отпътуване обратно към София.

Затвори